Suggestoterapia

Hypnoositila on keskittynyt mielentila, jolle on ominaista olla unen ja valvetilan välimailla. Tässä tilassa mieli on avoin uuden oppimiseen ja asioiden uudelleen järjestämiseen, muutokseen.

Hypnoositila on ihmiselle luonnollinen olotila, se on kokonaisvaltaista mielen rentoutumista, jonka syvyys voi henkilön ominaisuuksista riippuen vaihdella kevyestä syvään. Hypnoositila voidaan saada aikaan käyttämällä erilaisia tekniikoita, induktioita.


Hypnotisointi on tähän tilaan ohjaamista, jolloin kohdehenkilö omasta halusta hypnostisoituu. Hypnoosi on hypnotisoijan ja hypnotisoitavan välinen vuorovaikutustilanne, joka perustuu ehdottomaan luottamukseen, kunnioitukseen ja halukkuuteen tehdä yhteistyötä yhteisesti sovittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.


Hypnoosi rentouttaa kehon ja mielen, auttaa henkilöä ottamaan voimavaransa käyttöön, kulloisenkin tarpeen mukaan. Hypnoosi on menetelmä jonka avulla työskennellään asiakkaan tavoitteiden saavuttamiseksi, eikä siinä välttämättä pyritä syviin tiloihin vaan saavuttamaan hyvä suggestioalttius ja aktiivinen työskentely asiakkaan kanssa.


TERAPIA



Psyykkinen valmennus, oppiminen, luovuus, rentoutuminen, ryhmä ja työyhteisökoulutukset.

Terarapiassa yleisimpiä kohdealueita ovat erilaiset pelot, jännittäminen toisten seurassa tai esiintyessä, unettomuus, uupuminen, kivunhallinta ja erilaiset psykosomaattiset oireet eli erilaiset vaivat ja oireet, joille ei löydetä syitä.
Hyviä tuloksia on saattu myös erilaisten riippuvuuksien hoidossa kuten tupakka, alkoholi ja ylensyöminen.

RENTOUTUMINEN

Hypnoosiohjauksen yksi tavoite on saada asiakas rentoutumaan ja löytämään itselleen sopivan rentoutumistavan.
Säännöllinen rentoutuminen "lataa akkuja" ja vapautta energioita.

RYHMÄ-JA TYÖYHTEISÖKOULUTUKSET

Suggestoterapiaa voidaan käyttää myös erilaisissa organisaatiosssa ja työnohjauksessa.

MIKSI HYPNOOSI TOIMII

On näyttöä, että rentoutumisen ja hypnoosin aikana luodut suggestiot ja mielikuvat toimivat alitajuisesti ja tavoitteiden saavuttaminen ja oppiminen tehostuu. Tähän perustuu hypnoosiohjauksen ja terapian hyvät tulokset.

PSYYKKINEN VALMENNUS

Hypnoosiohjauksella voidaan parantaa itsetuntoa, stressinhallintaa ja suorituskykyä.
Hypnoosilla voidaan tehostaa motivoitumista esim. terveellisiin elämäntapoihin, laihduttamiseen, koulunkäyntiin, opiskeluun ja kuntouttamiseen.
Urheiluvalmennus hypnoosiohjaus on yhä käytetympi menetelmä kaikissa lajeissa.
Esiintyminen, koetilaisuudet ovat käytettyjä kohdealueita hypnoosiohjauksessa.
Apua saadaan myös käytettäessä hypnoosia synnytysvalmennuksissa.

LUOVUUS

Suggestoterapian avulla mieli ikään kuin avautuu ja mielikuvat tulevat vapaasti esille. Taiteilijat ja luovaa työtä tekevät voivat löytää uusia ulottuvuuksia hypnoosin avulla.

ASIAKASTAPAAMINEN

Ensimmäinen tapaaminen kestää yleensä 1½-2 tuntia riippuen asiakkaasta. Jatkotapaamiset vievät aikaa hieman vähemmän. Aluksi tehdään anamneesi eli käydään läpi asiakkaan historia ja keskustellaan asiakkaan nykyisestä tilanteesta ja hänen toivomuksistaan.

Asiakkaalle selvitetään hypnoosiohjauksen kulku ja laaditaan hypnoosin aikana käytettävät suggestiot eli ehdotelauseet yhdessä asiakkaan kanssa. Hypnoosin ja suggestioiden käyttö tapaamisen aikana ovat tarkeimmät työkalut työskentelyssä. Terapeutti opastaa ja ohjaa erilaisin menetelmin (indukstio) asiakasta tuottamaann turvallisen ja itselle sopivan syvyisen hypnoositilan. Hypnoosin aikana hänelle annetaan sovittuja suggestioita, jotka auttavat tavoitteiden saavuttamisessa.

Hypnoosin aikana asiakas saa spontaanisti erilaisia oivalluksia ja hänen on mahdollista saada vastaus häntä vaivanneisiin kysymyksiin, joita
ns. päivätajunnan tasolla ei päästä käsittelemään. Hypnoosissa ihminen on tietoinen ympäristöstään ja taphtumista, esim. jos tarvitaan keskustelua, se taphtuu täysin normaalisti.
Hoitokertoja on yleensä kolmesta (tupakka) viiteen kertaan. Jotkut ohjaukset vaativat useampiakin tapaamisia. Toisaalta ei ole mitään estettä käyttää hypnoosityöskentelyä jatkuvasti, jos asiakas niin haluaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti